BEOGRAD – Pripadnici Vojske Srbije angažovani su danas na otklanjanju posledica poplava i pružanju pomoći civilnom stanovništvu u opštini Lučani, na poziv Štaba za vanredne situacije te lokalne samouprave.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, više od 50 pripadnika 22. pešadijskog bataljona Druge brigade Kopnene vojske iz Požege angažovano je na pružanju pomoći u toj opštini.

Najviše štete poplave su nanele Srednjoj školi “Dragačevo” u Guči i u selima Viča kod Guče i Djerać kod Lučana, gde pripadnici pešadijskog bataljona pomažu meštanima u čišćenju puteva i nanosa od poplava u domaćinstvima.

“Vojska Srbije spremna je da na poziv kriznih štabova angažuje svu raspoloživu mehanizaciju i ljudstvo za pomoć u vanrednoj situaciji, proglašenoj u nekoliko opština Srbije. Kao i mnogo puta do sada, pripadnici vojske medju prvima su se odazvali na poziv za pomoć u područjima i uvek su uz svoj narod spremni su da pruže svu neophodnu pomoć stanovništvu”, dodaje se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Beta