NOVI SAD – Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović čestitao je danas predstavnicima Islamske zajednice u Vojvodini i Srbiji, kao i svim gradjanima islamske veroispovesti, predstojeći praznik Ramazanski bajram.

“Svim vernicima islamske veroispovesti upućujem najiskrenije čestitke i želje da ovaj veliki islamski praznik proslave u radosti i veselju, duhovnom blagostanju i toleranciji, u krugu svojih porodica i prijatelja”, poručio je Mirović.

On je poručio i da je Bajram praznik koji “nosi poruke mira i prijateljstva”, te podseća ljude da “neguju uzajamno uvažavanje, multikonfesionalnost i multietničnost”.

Čestitku je uputila i pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama Dragana Milošević, sa željom da “i ovaj Ramazan Bajram, kao svi prethodni i svi budući, bude praznik sreće, blagostanja i mira medju ljudima”.

“Negujući toleranciju, suživot na ovim prostorima i medjuljudsku solidarnost, želim vam da nastavite da negujete prave vrednosti vaše vere i tradicije”, navela je Milošević.

Bajramsku čestitku uputio je i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, sa željom da vernici praznik provedu “u dobrom zdravlju, blagostanju i radosti, okruženi porodicom i prijateljima”.

Beta