NOVI PAZAR – Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, obišao je danas radove i tom prilikom istakao da će lokalna samouprava i dalje nastaviti da ulaže u obrazovanje kao i u ovom slučaju.

“Potpunom rekonstrukcijom Gimnazije stvoriće se bolji uslovi za izvođenje nastave što će umnogome olakšati rad i nastavnom kadru a i učenicima”, kazao je gradonačelnik Nihat Biševac. On je najavio da će u saradnji sa Kancelarijom za javna ulaganja Republike Srbije, po završetku radova na ovoj školi početi radovi, takođe na kompletnoj rekonstrukciji, u OŠ”Bratstvo” i OŠ”Desanka Maksimović” .

“Da lokalna samouprava ulaže sve svoje kapacitete i mogućnosti da građani Novog Pazara imaju što bolje uslove za život dokaz su mnoga gradilišta u gradu”, dodao je prvi čovek Novog Pazara Nihat Biševac.

Podsetio je da se u gradu radi na putnoj infrastrukturi, izgradnji vodovodne i kanalizacione mreže, sportskih objekata i terena, trgova u centru grada, da se ulaže u zdravstvo i naravno u školstvo.

Diplomirani inženjer arhitekture Elvir Hamidović kaže da se svi radovi izvode u skladu sa planskom dokumentacijom i da je zadovoljan dinamikom kojom radovi teku.

”Zaista ova škola posle toliko dugo vremena zaslužuje da bude potpuno rekomstruisana te da I đaci I nastavnici zaslužuju da imaju najbolje uslove za rad”, rekao je Hamidović.