PODGORICA – Samir Selović, brat imama Jetmira Selovića, pretio je novinaru Vijesti na Fejsbuku nezadovoljan načinom izveštavanjao liturgiji povodom Ivanjdanja i dogadjajima koji su tome prethodili.

“Samire imenjače, bilo bi dobro da malo bolje napišeš naslov za ‘Vijesti’, nemoj da pokažeš javno licemerstvo… Budi pristojan novinar kako treba, a ne lažan, da bi nekome legao za srce. Da ne bude od meštana da dobijaš batine sledeći put, pa da zapamtiš Švač za sva vremena…”, napisao je, pored ostalog, na Fejsbuku imamov brat.

Jetmir Selović nije želio da komentariše ponašanje brata. Vijestima je u kratkom razgovoru kazao da svako od njih ima svoju kuću.

Selović je imam u jednoj od lokalnih džamija.

Liturgija povodom Ivanjdana služena je juče na platou ispod crkve Svetog Jovana u Svaču kod Vladimira, a obezbedjivao je veliki broj policajaca u uniformi i civilu. Liturgija je protekla bez incidentata uprkos tenzijama koje su prethodile okupljanju.

Uprava policije je pre par dana zabranila okupljanje vernika unutar sakralnog objekta, jer se radi o zaštićenom kulturnom dobru.

Uprava policije je i prošle godine zabranila liturgiju SPC na ostacima Hrama Svetog Jovana Krstitelja u Svaču jer skup nije blagovremeno prijavljen, ali i uvažavajući, kako su saopštili, stav Ministarstva kulture da je reč o kulturnom i arheološkom lokalitetu.

Mitropolit Amfilohije je sa sveštenstvom ipak liturgiju održao nedaleko od ostataka crkve. Tada je iz Mitropolije crnogorsko-primorske istaknuto kako je taj dogadjaj, “bez ikakve potrebe, privukao pažnju javnosti, i nažalost, opet, u delu medija, prikazao Mitropoliju crnogorsko-primorsku kao nekog navodnog uzurpatora i provokatora”.

Beta