BEOGRAD – Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je u razgovoru sa evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Johanesom Hanom bilo reči o tome koliko je važno da se nastavi dijalog Beograda i Prištine i izrazila nadu da će se pojaviti inicijativa koja će omogućiti da Priština preispita stavove i okrene se regionalnoj saradnji.

“Pričali smo o dijalogu, koliko je važan i koliko ima posledica to što je prekinut. Nismo ulazili dublje u to jer mi se čini da je rečeno sve što ima da se kaže. Nadam se da će postojati inicijativa koja će omogućiti da Priština preispita svoje stavove i okrene se regionalnoj saradnji a ne onome što ja mislim da je samoizolacija. (Uvodjenje taksi) šteti nama u centralnoj Srbiji ali svakako najviše ljudima koji žive na Kosovu”, rekla je premijerka u Vladi Srbije.

Nakon sastanka sa Hanom, premijerka je rekla da će Srbija nastaviti da pokazuje da je regionalna saradnja jedini mogući put za budućnost i najavila da će Beograd i Skoplje uskoro potpisati bilateralne sporazume koji se tiču granične saradnje.

“Svaka inicijativa na koju budemo pozvani, mi ćemo učestvovati i slati pozitivne poruke oko dalje saradnje i pomirenja dva naroda”, rekla je ona.

Upitana zašto je u parlamentu rekla da je televizija N1 u kablovskoj ponudi Telekoma Srbija, iako to nije tačno, premijerka je kazala da je mislila na operatera Supernova, koja je u vlasništvu Telekoma a koja ima u ponudi televiziju N1.

Beta