BEOGRAD – Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je da su ideje o bojkotu izbora “nerealne i nemoguće” i da “predstavljaju ideje političkih neiskusnih ljudi”.

“Kada jednom otvorite prostor za takvu politiku, čekajte rezultat za deset godina. Većina ovih koji predlažu bojkot su zaboravili kako su nas ubedjivali u sumanute opcije u svoje vreme. Rezultat je činjenica da dvadeset godina demokratije u Srbiji dočekujemo kukajući na izborni proces”, rekao je lider LDP za današnje izdanje Večernjih novosti.

On je rekao da vlast dužna da stvori uslove za fer izbore, a opozicija ima prava na sve vidove političke borbe. ;”Svaka opozicija ima pravo da bude nefer prema vlasti. Karte su jasno podeljene i sad bi trebalo samo da se mudro odigra partija”, rekao je Jovanović.

Za ostavku Ramuša Haradinaja na mesto kosovskog premijera, Jovanović je rekao da je odgovoran politički potez. ;”Iz perspektive Prištine, verovatno jedini moguć. Za nas je to novi korak ka usporavanju dijaloga. On ima posledice, koje mogu da se čitaju kao trik, populizam…”, rekao je Jovanović, navodeći da je svaka istraga o zločinima na Kosovu za njega politički prioritet.

Prema rečima Jovanovića, “činjenica da ima mnogo ljudi čije ruke su krvave u našim političkim okvirima samo je otežavajući faktor”.

“Važno je da se svi uključe u dijalog sa Kosovom. Da probamo da iskoristimo trenutak i rešimo večni nesporazum. Sa Haradinajem ili bez njega, Srbi i Albanci moraju zajedno u Evropu”, rekao je Jovanović.

Beta