KVANDŽU – Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je danas da je remi sa Crnom Gorom, na početku Svetskog prvenstva, realan rezultat

“Nije ovo pravo vreme za vaterpolo kakav igraju Srbija i Crna Gora. Kontrolisali smo utakmicu do sredine trećeg dela kada je usledio pad. Rival je preokrenuo, ali smo individualnim kvalitetom uspeli da izjednačimo i to je najrealnije”, rekao je Savić, prenosi Vaterpolo savez Srbije.

Vaterpolisti Srbije igrali su nerešeno 10:10 sa Crnom Gorom, na početku Svetskog prvenstva u Južnoj Koreji.

Novinare je zanimalo kakav stav o sudjenju ima srpski selektor, ali je on kratko odgovorio: “Nemam komentar”.

Utakmica se po lokalnom vremenu igrala od 8.30.

“Poklonili smo im bod, mi smo jurili rezultat zbog loše treće četvrtine. Naravno, u lošem terminu prve utakmice i ne može sve da funkcioniše kako treba”, rekao je kapiten Miloš Ćuk.

Selektor Savić je na šampionat sveta poveo izmenjenu ekipu u odnosu na onu koja je osvojila Svetsku ligu i obezbedila Olimpijske igre u Tokiju.

“Super je što su debitanti osetili takmičenje. Nije im lako, a sada će sve biti bolje. Imamo samopouzdanje pred ono što nas čeka”, rekao je Ćuk.

Gol za remi je postigao Strahinja Rašović.

“Nije to važano, bitno je da smo ostvarili dobar rezultat. ovo je rezultat igre celog tima. Naša energija van bazena se pokazala u igri. Sledeći put će neko drugi biti uspešan”, rekao je Rašović.

On je istakao da je najvažnije da ekipa nije pala kada je gubila sa dva gola razlike.

“Pribojavao sam se pada, oni su svetska ekipa i sigurno da za nas u ovakvom sastavu nije bilo lako. Sada smo skinuli teret, možda je bio i strah od pobede. Najbitnije je da nismo pali kada smo gubili sa dva gola. Na kraju smo stigli do boda”, rekao je Rašović.

Srpski vaterpolisti će u drugom kolu Grupe A igrati u sredu od 13.30 protiv domaćina, Južna Koreje.

Beta