BEOGRAD – Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Djordjević poručio je danas da će napušteno dete koje je pronadjeno u beogradskom naselju Višnjica, “u što kraćem periodu biti smešteno u jednu od hraniteljskih porodica”.”Nakon toga, u skladu sa njegovim potrebama, Centar za socijalni rad Palilula i Leskovac, odlučiće o daljim postupcima koji su u najboljem interesu za dete”, rekao je Djordjević nakon posete detetu, navodi se u saopštenju ministrastva.

Djordjević je kazao da se u izveštaju koji je dostavio Centar za socijalni rad navodi da je dete “emocionalno i higijenski zapušteno, bez vidljivih tragova koje bi ukazivalo na druge vrste zapuštanja i zlostavljanja deteta”.

“Od oktobra prošle godine ovo je četvrti slučaj napuštanja deteta. Ministarstvo će učiniti sve da ove dete raste u zdravom okruženju i ima sve preduslove za srećno detinjstvo i svetliju budućnost”, naveo je Djordjević.

Dete, koje je u ponedeljak uveče pronadjeno u Višnjici, smešteno je u Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj ulici u Beogradu.

Beta