NOVI SAD – Kamp Egzit (Exit) festivala, koji nosi naziv “Exit Village”, otvorio je svoje kapije za posetioce iz sveta, a mladima koji su u njemu smešteni dostupni su razni sadržaji, od hrane i pića, do žurki i nastupa di -džejeva.

Kako je za agenciju Beta rekla portparolka festivala Julija Mitrović, kapacitet kampa je oko 6.000 mesta, a već pre samog otvaranja se za boravak u njemu prijavilo 3.500 ljudi.

Nalazi se na najpopularnijoj novosadskoj plaži Štrand i može se zakupiti i na recepciji za 3.600 dinara, a još uvek ima mesta za one koji se nisu odlučili gde će noćiti tokom četiri dana Egzita.

Kamp će biti otvoren do 9. jula, što posetiocima pruža šansu da u gradu ostanu još dva dana nakon što festival bude završen, odmore se ili posete neke druge dogadjaje u Novom Sadu.

Po rečima portparolke Egzita, u kampu je obezbedjen dovoljan broj sanitarnih čvorova, tuševa i mesta za ličnu higijenu, a Hitna pomoć je na dežurstvu 24 sata dnevno, zajedno sa festivalskim zaštitarima i volonterima, koji zajedno brinu o bezbednosti kampera.

Ona je kazala da svake godine kamp nudi i dodatne sadržaje, te da je na neki način “produžetak žurke sa Petrovaradinske tvrdjave”.

“Svake godine uvodimo novine i ove godine imamo mnogo ‘chill zona’, muzika u kampu se čuje stalno, tu je i di – džej dvojac Demo koji pušta muziku”, rekla je Julija Mitrović.

Dodala je da ove godine kamp nudi i u neku vrstu “umirujućih sadržaja”, odnosno načine da mladi “napune baterije” pred odlazak na Petrovaradinski tvrdjavu, pa su dostupni časovi joge, ali i mentalna podrška psihologa tokom boravka u kampu.

Egzit festival počinje danas u Novom Sadu nastupom britanskih velikana The Cure, a trajaće do nedelje, 7. jula.


Beta