Fudbalski klub Novi Pazar će zbog neodgovornog i neprofesionalnog odnosa do daljeg prekinuti saradnju sa svim školama fudbala i zabraniti im besplatno treniranje na terenima tog kluba, saopšteno je danas iz pazarskog srpskoligaša.

“U okviru reorganizacije kluba, najavili smo promene u omladinskom pogonu i saradnju sa svim privatnim školama fudbala iz Novog Pazara. Održali smo sastanke sa predstavnicima tih škola i ponudili im više nego korektne uslove, s ciljem da stvaramo mlade igrače, a od čeka bi koristi imale i matične škole i Fudbalski klub Novi Pazar”, navodi se u saopštenju.

Uprava Novog Pazara ističe da na terenima tog kluba privatne škole fudbala treniraju godinama unazad potpuno besplatno i bez ikakvih obaveza prema gradu i klubu, uz ocenu da takav odnos nije korektan prema kolektivu koji kuburi s finansijama.

“Predviđeno je da te škole plaćaju 300 dinara po terminu za trening, dok je u privatnim balonima cena višestruko veća. Taj simbolični iznos služio bi za održavanje terena, a ne za punjenje klupske kase jer ponavljamo da je primarni cilj da deca koja treniraju u našem gradu budu stožer Novog Pazara, a ne da jačaju klubove iz drugih gradova”, ističu čelnici Pazara.

Dodaje se da su se sve škole oglušile na fer ponudu Novog Pazara i da taj klub nisu udostojile bilo kakvog odgovora, pozitivnog ili negativnog.

“Takav odnos privatnih škola fudbala smatramo veoma neodgovornim i neprofesionalnim. Bojimo se da je cilj njihovog postojanja samo da deci naplaćuju članarinu, a ne da stvaraju igrače. Svakako, otvoreni smo za razgovor sa svima koji žele dobro našem klubu i svoj deci koja treniraju fudbal u Novom Pazaru”, zaključuje se u saopštenju Upravnog odbora Novog Pazara.