NOVI PAZAR – Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac obišao je nekoliko lokacija na kojima brigade ORA „Ribariće 2019“ danima vredno rade.

„Zadovoljtvo je biti među članovima Omladinske radne akcije „ORA Ribariće 2019“ među kojima se oseća sjajna energija. Hvala svima koji su se odazvali i došli u Novi Pazar kako bi u nizu aktivnosti doprineli i čišćenju lokaliteta od značaja za naš grad“, rekao je gradonačelnik Nihat Biševac obilazeći brigade.

„Potrudili su se oko uređenja lokaliteta Gradina, terena na rekreacionom centru i u Borićima, ali i mnogih drugih površina koje Novopazarci svakodnevno koriste. Radne akcije su, kao što znamo izgradile Jugoslaviju, nekadašnju zajedničku državu. Zato oživljavanju ovakvog vida angažovanja i druženja, mogućnosti da se ljudi iz različitih sredina upoznaju i sklope prijateljstva svim srcem podržavam“, poručio je gradonačelnik Nihat Biševac, ističući da svi koji dođu, u gradu imaju šta i da vide.

„Novi Pazar je grad sa najviše spomenika pod zaštitom UNESCO-a u kome se tradicionalno prožimaju istok i zapad, islamska i hrišćanska kultura i duhovnost. Sa druge strane, najbogatiji smo i naprepoznatljiviji, rekao bih, po dobrim ljudima i gostoprimstvu. Siguran sam da će se svi koji su došli, a većina je ovde prvi put, rado vratiti u Novi Pazar“.
Neumorni brigadiri su se potrudili da očiste i deo obale jezera Gazivode, koje će uskoro biti pretvoreno u moderno kupalište. Sve brigade smeštene su u kampu „Laki i Bane“ koji se nalazi u OŠ Stefan Nemanja. Kamp je ime dobio po Rifatu Škrijelju Lakiju i Branislavu Banetu Kostiću, starim akcijašima, Novopazarcima koji više nisu među nama.