Novi Pazar – Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac razgovarao je danas sa rukovodstvom Okružnog zatvora u Novom Pazaru o saradnji u cilju poboljšanja uslova, ali i inicijativi da se Okružni zatvor izmjesti iz Ulice Oslobođenja. Upravnica te ustanove Sabina Dolovac zahvalila je tom prilikom gradonačelniku Nihatu Biševcu za rashladnu komoru koju je nedavno donirala Gradska uprava.

Bila je to jedna od rijetkih posjeta nekog gradonačelnika Okružnom zatvoru u Novom Pazaru i prilika da se sat vremena razgovara o saradnji u cilju poboljšanja uslova u Okružnom zatvoru, koji su već sada na zavidnom nivou, prema svim medijima raspoloživim izvještajima nadlježnih organa. Najznačajnija tema susreta ticala se inicijative da se Okružni zatvor izmjesti iz Ulice Oslobođenja koju je Grad već podnio Ministarstvu pravde i Republičkoj direkciji za imovinu. Za tu svrhu već je opredjeljena i parcela.

Susret u Okružnom zatvoru bio je prilika i da se rukovodstvo te ustanove zahvali gradonačelniku Novog Pazara Nihatu Biševcu za vrijednu donaciju, rashladnu komoru koju je obezbijedio i donirao Grad, a čija je vrijednost oko pola miliona dinara.

Iz Okružnog zatvora je saopšteno da će rashladna komora u znatnoj mjeri unaprijediti i doprinjeti adekvatnijem čuvanju i ishrani lica lišenih slobode. Do sada su, uslijed nedostatka takvog rashladnog uređaja meso i ostale namirnice skladištene kod novopazarskih privatnika.

Zaključeno je da će Gradska uprava Novog Pazara i u narednom periodu nastojati da radi u interesu i zarad poboljšanja opštih uslova u toj ustanovi, sa ciljem izmještanja te ustanove iz, pa gotovo, samog centra Novog Pazara.

Indeksonline /RtvNP