NOVI PAZAR – Novopazarski bokser Šerif Gurdijeljac rekao je danas da je za pobedu u predstojećem profesionalnom meču protiv Bruna Vifuavivilija neophodno da pruži maksimum u ringu.

“Trenutno sam na visinskim pripremama na Kopaoniku, a od 15. jula nastaviću da treniram u Berlinu. Nema sumnje da će to biti jedna od najtežih, ali verujem i mojih najboljih borbi. Daću sve od sebe i očekujem pobedu”, rekao je Gurdijeljac.

Dvadesetčetvorogodišnji Gurdijeljac boriće se 31. avgusta u Novom Pazaru protiv šest i po meseci mlađeg borca iz Tanzanije, u meču za rejting u superpero kategoriji.

Obojica su osvajali prestižne titule u toj kategoriji, u kojoj je Gurdijeljac bio mladi i internacionalni prvak sveta u okviru Međunarodne bokserske federacije (IBF).

S druge strane, Vifuavivili je u toj verziji zvanični šampion Pan Pacifika i bivši prvak Okeanije pod okriljem Svetske bokserske asocijacije (WBA).

Gurdijeljac je kao profesionalac ostvario 20 pobeda, od toga sedam nokautom, uz četiri poraza, dok Vifuavivili ima 23 pobede, od čega pet nokautom, dva poraza i nerešen meč.

“Samo dva poraza u toliko borbi najbolje govore o kvalitetu protivnika, koji ima veliko profesionalno iskustvo. Sve to garantuje dobru borbu, jednu od najvećih u mojoj dosadašnjoj karijeri”, zaključio je Gurdijeljac.


rtvnp