Novi Pazar – U organizaciji Sportskog saveza Novog Pazara u saradnji sa atletskim klubom Novi Pazar i SSU Pendik a pod pokroviteljstvom grada Novog Pazara za vikend će se na Atletskom stadionu u Novom Pazaru održati III kolo Kupa Srbije u atletici za seniore.

Posle Beograda i Sremske Mitrovice ovo takmičenje predstavlja uvod i kvalifikacije za finale Kupa Srbije koje će takođe biti održano u Novom Pazaru kroz dve nedelje.

Emir Mehmedović, direktor sportskog saveza naglašava da je ovo još jedna u nizu manifestacija koje organizuje naš grad i nada se da će se još jednom pokazati koliko je Novi Pazar dobar domaćin.

Amela Terzić, jedno od najzvučnijih imena takmičenja poziva sve sugrađane da isprate ovo takmičenje koje će trajati dva dana u pre i poslepodnevnim terminima.

Ona podseća da će učešće na ovoj sportskoj priredbi uzeti najkvalitetniji takmičari iz Novog Pazara i regiona koji se i kroz ovo takmičenje pripremaju za najveće takmičenje sezone, Svetsko prvenstvo u Dohi.

Ermin Ziljkić, direktor takmičenja ističe da je prijavljeno oko 200 takmičara i da će ovo biti najmasovnije kolo kupa.

“Prijavljeni su čak i atletičari iz Bugarske i Bosne i Hercegovine koji će se takmičiti van konkurencije. Učešće su najavili najkvalitetniji atletičari iz Novog Pazara a za Elzana Bibića će ovo biti generalna proba pred Evropsko prvenstvo 9.jula. Najuzbudljivije takmičenje se očekuje kod bacanja kugle između džinova iz Prijepolja i Sjenice Armina Sinančevića i Asmira Kolašinca” dodao je Ziljkić.

Indeksonline /Foto :Tanjug – T. Valič