BEOGRAD – Kosovski mediji nastavljaju sa objavljivanjem punih imena osoba koje su navodno umešane u krijumčarenje robe na severu Kosova, preneo je danas KoSSev.

KoSSev je preneo da su objavljene adrese pojedinih ljudi za koje tvrde da su mreža krijumčara, a uz adrese su priložene i fotografije iz vazduha nekoliko porodičnih kuća i poslovnih objekata.

Prištinski mediji objavili su puna imena i prezimena osoba za koje su saznali da navodno učestvuju u krijumčarenju, na spisku je ukupno sedam osoba, uglavnom iz Leposavića i Zubinog Potoka.

Dodaje se da nije objavljeno da li su se sa tim saznanjima mediji obratili policiji.

Uprkos akciji specijalnih jedinica kosovske policije od 28. maja protiv mreže krijumčara na severu Kosova, u toj oblasti se nastavilo sa krijumčarenjem manjeg inteziteta, javio je KoSSev pozivajući se na prištinske medije.

Prištinski mediji su preneli da se krijumčari preko ilegalnih puteva kroz mesta Šarpelj i Tresava u Leposaviću, ali i kroz selo Banjska u Zubinom Potoku, navode i otkrivaju da se najviše krijumčari posle osam sati uveče.

Krijumčarena roba nije medjutim samo za sever Kosova, već kroz sela Čabra, Bistrica i druga, ulaze i na teritoriju Južne Mitrovice i dalje se distribuiraju širom Kosova.

Beta