BEOGRAD – Univerzitet Megatrend saopštio je danas da je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, kao i svi ostali studenti tog univerziteta, zakonito završio osnovne, magistarske i doktorske studije, tako što je ispunio sve propisane uslove i kriterijume.

“Političke borbe, odakle god da dolaze, moraju biti razumne i bez lažnih optužbi, a moralni i etički kodeksi nalažu civilizovane okvire”, navodi se u saopštenju tog univerziteta.

Savez za Srbiju je podneo juče krivičnu prijavu protiv ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanović zbog toga što smatra da je on falsifikovao dokumenata o završenom fakultetskom obrazovanju.

Megatrend univerzitet je naveo da svoje nastavne programe i planove realizuje u skladu sa Zakonom, važećim propisima Srbije i najvišim medjunarodnim standardima.

“Slučajno ili ne, u godini jubileja, 30 godina od osnivanja, nastavlja se sa pokušajima urušavanja kredibileta i ponovo osporava ova institucija zarad tudjih političkih ambicija i pretenzija na vlast, što nanosi ozbiljnu štetu Univerzitetu i akademskim gradjanima koji su svoje znanje sticali ili stiču na nekom od 12 fakulteta ove visokoškolske ustanove”, dodaje se.

Megatrend je naveo da se osporavanjem nečijeg akademskog znanja implicira da taj univerzitet ;ne posluje u zakonskim okvirima i dodao da svi zaposleni i studenti ulažu protest zbog urušavanja ugleda univerziteta.

“U potpunosti odbacujemo, kao neistinite i zlonamerne, ; insinuacije da je bilo ko od naših studenata svoju diplomu stekao na nezakonit način. ;Studijski program koji je postojao od 1990. do 2004. godine, i koji je školovao 1.054 studenta, u potpunosti je bio u skladu sa propisima naše zemlje i u skladu sa standardima obrazovanja koje nudi jedna visokoškolska ustanova”, dodao je Megatrend.

Beta