BEOGRAD – Trener Crvene zvezde Vladan Milojević izjavio je da ne želi da prognozira rezultat protiv Helsinkija u prvom meču 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona, već da traži dobru partiju svojih fudbalera.

“Posle prve preskočene prepreke čeka nas izuzetno težak protivnik. Pričamo o šampionu svoje zmalje i respektujemo ih. Helsinki je dobra i disciplinovana ekipa, u ritmu jer igra prvenstvo, a nadam se da ćemo mi biti sve bolji. Spremili smo se da damo maksimum, da prikažemo lepu predstavu pred verujem velikim brojem navijača”, rekao je Milojević na konferenciji za medije na stadionu “Rajko Mitić”.

Milojević je kao najveću snagu Helsinkija izdvojio tim, odnosno homogenost, ali nije želeo da priča kojim rezultatom bi bio zadovoljan.

“Nisam u tom fazonu, ne razmisljam ni o Kopenhagenu. To je jedino ispravno razmišljanje svakog trenera. Sutra je prvo poluvreme, u Helsinkiju drugo. Ne bih da pricam šta bih voleo, jako sam loš prognozer”.

Milojević je posebno naglasio da nikako ne sme da se potceni nijedan tim u Evropi, pa ni šampion Finske.

“Zašto se stalno potencira da smo bogom dani i da smo vanzemaljci? Siguran sam da takva vremena ne postoje. Svesni smo veličine kluba i bogate istorije, sada pokušavamo da je vratimo gde pripada. Sve što bi trebalo da uradimo je da poštujemo sve timove. Suduva je veoma nezgodna ekipa, isto tako je i Helsinki.

Na pitanje da li kapitena Marka Marina protiv Helsinkija vidi na levoj strani ili u sredini, Milojević se nasmejao i izbegao odgovor.

“Strpite se, videcemo”, zagonetan je bio kao i uvek trener crveno-belih.

Posebno ga je obradovao povratak Miloša Degeneka iz saudijskog Al Hilala na pozajmicu.

“Ponosan sam što se Miloš vratio, uvek ću biti na takvog igrača. Mnogo je veliku energiju uradio da se vrati, ogroman je profesionalac od glave do pete, voli Zvezdu i drago mi je. Nije bilo dileme kad je krenula priča da se vrati”, poručio je Milojević i potvrdio da je Degenek fizički spreman i licenciran za duele sa Helsinkijem.

Utakmica između Crvene zvezde i Helsinkija igra se sutra na stadionu “Rajko Mitić” od 20.45. sati.

Tanjug