BEOGRAD – Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije, Zorana Mihajlović je danas u Beloj Palanci s gradonačelnikom Pirota i predsednicima opština Babušnica, Dimitrovgrad i Bela Palanka razgovarala o tamošnjim projektima.

Mihajlovićeva je rekla da će se pored putne, ulagati i u komunalnu infrastrukturu, saopštilo je njeno ministarstvo.

“Obaveza i dogovor sa svakom lokalnom samoupravom je da sve što se tokom izgradnje koridora (auto-puta ka Bugarskoj) oštetilo, ne samo vrati u prvobitno stanje, već da bude uredjeno i rehabilitovano, da odgovara potrebama gradjana”, rekla je ministarka.

Na rehabilitaciji regionalnih i opštinskih puteva u najvećoj meri će raditi Koridori Srbije kroz kredit Evropske banke za obnovu i razvoj i oko 50 miliona evra će za to biti potrošeno, dok će Putevi Srbije, pored redovnog održavanja puteva, uložiti dodatnih 600 miliona dinara za rehabilitaciju regionalnih i lokalnih puteva, najavila je Mihajlović.

Predsednik Opštine Bela Palanka Goran Miljković je rekao da će biti popravljeno nekoliko regionalnih puteva, naveo Crvena Reka-Glogovac, i dva mosta – Nišavski kod petlje i most kod sela Belanovac.

Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić istakao je da će se graditi putevi od Pirota ka Babušnici, Beloj Palanci i Dimitrovgradu, elektrifikacija pruge, postrojenje za prečišćavanje vode, obezbediće se prelazi puteva poreko pruga.

Predsednica Opštine Babušnica Sladjana Nikolić rekla je da će se ;najesen raditi regionalni put od 20 kilometara, od Babušnice do Pirota, sanacija puta ka Zvonačkoj banji, saniraće se klizišta.

Zamenik predsednika Opštine Dimitrovgrad Zoran Gerov je rekao ;da je s ministarkom razgovarao o obnovi puta ka Gornjem Visokom i dolini reke Jerme, o obezbedjivanju prelaza puteva preko pruge, i otvaranju posebne trake na graničnom prelazu Gradina za domaće stanovništvo.

Beta