KOSOVSKA MITROVICA – Od jutros su u četiri opštine na severu Kosova otvorene prodavnice, ugostiteljski objekti, apoteke, benzinske pumpe, a rade i taksisti.

U znak protesta zbog taksi od 100 odsto na robu koja iz Srbije i Bosne i Hercegovine stiže na Kosovo u protekla dva dana nisu radile prodavnice i svi drugi objekti u kojima se gradjani snabdevaju artiklima široke potrošnje.

Na sastanku privrednika sa severa zaključeno je sinoć da je “protest upozorenja pokazao snagu, slogu i spremnost za borbu Srba na severu Kosova i Metohije”.

“Pošto je ovo protest upozorenja, radnje na severu koje će od sutra raditi, biće zatvorene na mnogo duže svaki sledeći put kada na nas ponovo budu pucali zato što vozimo mleko, brašno, zejtin ili novine na srpskom jeziku za srpski narod na severu Kosova i Metohije. ;Svesni smo da nas čeka dugotrajna borba, koja zahteva jedinstvo, trud, možda i žrtvovanje…mi drugu zemlju nemamo i ovu našu ne damo nikom… ;Apelujemo na međunarodnu zajednicu da konačno shvati dramatičnost situacije ovde na severu i da reaguje kako bi pacifikovala Prištinu, pre nego što se desi neki incident koji bi mogao stvari dovesti do tačke bez povratka”, piše u zaključcima.

Beta