NOVI PAZAR – Asfaltiranje Postenjske ulice u dužini od 300 metara je završeno. Vrednost radova je oko 5 miliona dinara. Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac sa saradnicima obišao je novouređenu ulicu.

Za meštane Postenjske ulice danas je veliki dan. Kažu da će konačno moći da odahnu i da zaborave na sve probleme koje su imali dok ulica nije bila asfaltirana. Pre toga urađena je kanalizacija, vodovodna mreža, ivičnjaci , te sada ovo naselje izgleda lepše. Član Gradskog veća Tihomir Ratković ističe zadovoljstvo što je poslednjih godina urađeno mnogo na razvoju putne infrastrukture u Novom Pazaru.

Ovo je bila jedna makadamska ulica koja dugi niz godina nije bila uređena i asfaltirana. Direktor Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta kaže da se svi započeti infrastrukturni radovi privode kraju, te podsetio da je ovo samo jedno od brojnih gradilišta u Novom Pazaru. On je najavio radove u još novih ulica u gradu.

“Raspisujemo tendere za asfaltiarnje novih ulica. Ovo je druga nabavka ove godine, a Postenjska ulica je jedna, koja je započeta prošle godine. Krenuli smo sa novim nabavkama, a za 15 dana raspisaćemo novu. Svi radovi izvode se u skladu sa sredstvima, koja su opredeljena za infrastrukturu. Trenutno se radi na mnogim lokacijama. Putari rade na desetak lokacija, radnici Vodovoda na isto toliko”, rekao je Šaćirović

I narednih dana radiće se na postavljanju asfalta. Ove nedelje je planirano da se asfaltira šetališe kod Carske ćuprije, a u planu je da bude asfaltirana još jedna trasa puta na obilaznici oko Novog Pazara.