BEOGRAD – Novi Sad i Loznicu pogodilo je večeras nevreme praćeno vetrom, jakim pljuskovima i gradom, koje je dovelo do nestanka struje. 

Pojedini putevi i saobaćajnice u Novom Sadu zakrčeni su zbog padanja grada, dok su delovi grada i prigradskih naselja ostali bez struje. 

U Loznici je u skoro celom gradu nestalo struje.

U Novom Sadu, kako prenose mediji, padao je grad veličine lešnika, a fotografije koje su Novosađani podelili na društvenim mrežama, pokazuju da se od jačine kiše skoro ništa ne vidi.

U tom gradu duva i jak vetar koji savija grane.

Portal 021 prenosi, pozivajući se na navode građane, da je sa zgrade Agrovojvodine na uglu Bulevara oslobođenja i Bulevara cara Lazara otpao deo limenog krova, a da je u Futogu oluja polomila i betonsku banderu u Omladinskoj ulici, zbog čega je taj deo ostao bez struje.

Oluja je u Novom Sadu i okolini pričinila veliku štetu i oborila drveće u svim delovima grada – od Novog naselja i Satelita, preko Limana i Štranda, gde su se posetioci plaže razbežali ili sakrili ispod Mosta slobode, do svih okolnih prigradskih naselja.

Drveće je padalo svuda po gradu, kao i granje, a više automobila je oštećeno, dodaje portal. 

Jako nevreme praćeno olujnim vetrom i gradom pogodilo je oko 17.30 časova i Beočin.

Kako prenosi RTV, tom prilikom vetar je oborio drvo u ulici Stojana Vukosavljevića.

Grane su pokidale strujne kablove na banderi tako da je deo Beočin sela bez elektricne energije.

Jako nevreme, kako je već najavio RHMZ očekuje se u toku večeri u Bačkoj, Sremu, zapadnoj Srbiji, Šumadiji i Pomoravlju, gde je upaljen crveni meteoalarm, što znači da su najavljene vremenske prilike vrlo opasne i da mogu izazvati materijalnu štetu i biti opasne za ljude i životinje.

U Beogradu je na snazi narandžasti meteoalarm, dok je u okruženju crveni.

Komandant Štaba za vandredne situacije gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić održao je vandrednu sednicu štaba na kojoj je naložio da se svi resursi stave u maksimalnu pripravnost.

Tanjug