NOVI PAZAR – Omladinska radna akcija ORA Ribariće 2019.godine danas je počela na više lokacija u gradu. Osim jezera Gazivode, brigadiri iz Slovenije, Srbije, Makedonije, Bosne i Hercegovine, ali i veliki broj omladinaca Novog Pazara čistili su i sportsko-rekretaivni centar Bukreš.

Ovaj događaj biće za pamćenje, a okupio je veliki broj učesnika, koje Novi Pazar dočekuje spremno,. Njih kako je najavljeno više od 150 gostiju iz Slovenije, Srbije, Makedonije i Bosne i Hercegovine boravi u Novom Pazaru , gde ih dočekuje veliki broj domaćina omladinca i veterana iz ovog grada.

Tokom dugog vremenskog perioda naporno se radilo kako bi akcija proteklo u najboljem redu. Višemesečni trud se isplatio, gosti su zadovoljni organizacijom celog događaja. Nakon jutarnje gimanstike brigadiri su se uputili na jezero Gazivode, ali I u sportsko rekreativni cenatar Bukreš. Već prvog dana urađeno je mnogo posla, a briga o svojoj domovini moto je koji svima daje pokretačku snagu.

Očišćeni su sportski tereni, ali i trim staza. Ovo mesto okuplja veliki broj Novopazaraca, koji se ovde rekreiraju, a zahvaljujući brigadirima sada je sređeno.

Brigadirsko naselje”Laki I Bane, koje je smešteno u u Osnovnoj školi “Stefan Nemanja”, nazvano je po dvojici prijatelja, Rifatu Škrijelju- Lakiju i Branislavu Kostiću- Banetu, koji su nekoliko puta bili komandanti omladinskih radnih akcija širom bivše Jugoslavije.

Njih dvojica, bili su simbol zajedništva na ovim prostorima, te je Štab ORA Ribariće 2019. godine doneo odluku da naselje nosi njihova imena. Radna akcija trajaće do kraja ove nedelje. Planirano je da se očisti i put prema Gradini.

Kako je izgledao prvi akcijaški dan pogledajte u emisiji koju emitujemo nakon drugog dnevnika.