Naslovna REGION Crna Gora Policija: Uhapšen Savović zbog prijetnji na društvenim mrežama

Policija: Uhapšen Savović zbog prijetnji na društvenim mrežama

PODGORICA – Crnogorska policija je danas ponovo uhapsila Aleksandra Savovića koji je prethodno nepravosnažno osudjen jer je zapalio kiosk Igoru Tomkiću iz Berana jer je na društvenim mrežama pretio onima koji su podržavali Tomkića.Njega je policija uhapsila zbog sumnje da je počinio krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

Savović je osudjen prvostepeno na godinu i dva meseca zatvora, zbog toga što je u naselju Dolac zapalio kiosk Igora Tomkića, odnosno njegove supruge Ivane. Sud je pored kazne zatvora Savoviću izrekla i obavezu da plati 6.000 evra za naknadu štete vlasnici kioska. Njemu je pritvor ukinut nakon izricanja kazne.

Tomkić, koji je Hrvat, tvrdio je da je i taj incident, kao i kasniji, kada su ga pretukli, na nacionalnoj osnovi. Iz opštine Berane u kojoj su na vlasti prosrpske stranke, koje su opozicija na državnim nivou, isticali da je reč o kriminalcima i da to što su pretukli Tomkića nema veze sa njegovom nacionalnom pripadnošću.

U medjuvremenu su Novak Petrić (19) i Miloš Radević (25) iz Berana prvostepeno osudjeni na godinu i devet, odnosno godinu i sedam meseci zatvora zbog toga što su krajem februara u naselju Dolac pretukli Tomkića.

Beta

Exit mobile version