SARAJEVO – Aljović je predat na postupanje u Službu za poslove sa strancima, gde će biti zadržan do proterivanja

Službenici MUP-a Kantona Sarajevo juče su, saznaje Faktor, slobode lišili Fadila Aljovića, državljanina Srbije koji je pre nepune dve godine proteran iz BiH zbog dovođenja u vezu sa organiziranim kriminalom.

Aljović je predat na postupanje u Službu za poslove sa strancima, gde će biti zadržan do proterivanja. On je, podsećanja radi, još u oktobru 2017. godine proteran iz BiH te mu je zabranjen ulazak i boravak na teritoriji Bosne u periodu od tri godine.

Aljović je jedan od pravosnažno osuđenih članova zločinačke organizacije Zijada Turkovića. U aprilu 2015. godine je, zajedno sa Turkovićem, Sašom Stjepanovićem, Milenkom Lakićem i Muamerom Zahitovićem osuđen za najteža krivična dela, a izrečena mu je kazna od pet godina zatvora zbog pripremanja likvidacije Midhata Mekića i njegove trudne devojke Lucije Salas Cortez.

Aljović je poznat i po tome što je u pritvorskoj jedinici Suda BiH pretukao ratnog zločinca Veselina Vlahovića Batka, nakon čega je ovaj prebačen u KPZ Doboj.

Prethodno je Aljović uhapšen u martu 2017. godine u akciji “Praznik”. Tada su službenici SIPA-e te nekoliko kantonalnih MUP-ova i PU Istočno Sarajevo uhapsili još 17 osoba zbog organiziranog kriminala.


indeksonline.rs/faktor.ba