NOVI PAZAR – List Yeni Šafak u vesti pod naslovom ¨Turske snage zadale težak udarac PKK-u: Neutralizovan jedan od najtraženijih terorista¨ prenosi da je u zajedničkoj operaciji Turskih oružanih snaga (TSK) i Obaveštajne službe (MIT) neutralizovan Diyar Garip Muhammed, jedan od najtraženijih članova terorističke organizacije PKK.

Turske snage su izvele uspešnu antiterorističku operaciju na planini Kandil na severu Sirije, a reč je o području koje slovi za glavnu utvrdu terorističke organizacije PKK.

List Star u vesti pod naslovom ¨Proizvodnja domaćih lekova u Turskoj¨ prenosi da je ministar zdravlja Fahrettin Koca izjavio da je Turska 52% ovisna od inostranstva kada je u pitanju proizvodnja lekova a da 48% proizvodi sama te da će se u narednom periodu smanjiti ovisnost od inostranstva kada je u pitanju proizvodnja lekova.

List Sabah u vesti pod naslovom ¨Brod Yavuz počeo sa odbrojavanjem da započne sondažu¨ prenosi da je ministar energetike i prirodnih resursa Fatih Donmez prošle sedmice isplovio iz luke u Gebzeu te da se trenutno u Mersinu vrše posljednje kontrole. Očekuje se da će tokom ove sedmice početi prva sondaža u TRSK, rekao je ministar Donmez.

List Hurriyet u vesti pod naslovom ¨Aerodrom Istanbul za 6 meseci ugostio 48 miliona putnika¨ prenosi da je Aerdorom Istanbul, u prvih šest meseci tekuće godine, sa 337.218 letova ugostio 48 miliona 763 hiljade 184 putnika.

List Haber Turk u vesti pod naslovom ¨Turska lider u proizvodnji i izvozu suhih kajsija¨ prenosi da je generalni direktor Ureda za poljoprivredna istraživanja pri Ministarstvu poljoprivrede i šumarstva Ozkan Kayacan izjavio da Turska podmiruje 63% svetske proizvodnje suhih kajsija te da je Turska lider kako u proizvodnji tako i u izvozu ovoga voća.


trt.net.tr