NOVI PAZAR – Žitni trg u centru Novog Pazara će zasijati u punom sjaju do kraja leta, a sve to zahvaljujući rekonstrukciji, koja je u toku. Granitne ploče koje se postavljaju će podsećati na kaldrmu,a drvored će tom delu grada dati još lepši izgled.

Ovako će izgledati Žitni trg u Novom Pazaru, gde se intezivno izvode radovi na rekonstrukciji. Ovaj prostor već dobija drugačiji izgled, a radiće se I na ozelenjavanju, koji će ovom delu grada dati još lepšu sliku. Direktor JP Zavod za urbanizam Suat Ljajić objašnjava za Radio televiziju Novi Pazar, kako će izgledati budući trg u centru grada. On ističe da će osim za boravak Novopazaraca, ovo mesto biti idealno I za održavanje različitih manifestacija.

“ Žitni trg je predviđen da bude savremeno popločan, ali će granitna ploča veličinom, ali i oblikom podsećati na staru kaldrmu, a to će doći do izražaja, kada se radovi kompletiraju itg bude očišćen. Predviđeno je kompletno ozelenjavanje trga, jer je planirano da se postavi drvored oko celog trga. Predviđeno je da se postavi i osam stubova sa LED rasvetom. Građani će dobiti još jednu pešačku zonu, ali i za održavanje raznih manifestacija”, rekao je Ljajić.

Građani sa kojima smo razgovarali kažu da Žitni trg izleda već sada lepše, a zadovoljni su izgledom centra grada, koji se ovog leta intezivno uređuje.
Što se tiče rekonstrukcije Žitnog trga ukupna sredstva koja su izdvojena su 13 miliona dinara od strane grada Novog Pazara, a samo prekoputa intezivno se radi na proširenju i uređenju trga Hatidža Mehemdović kod zgrade Kulturnog centra.

U Dnevniku koji se na RTV-u emituje u 19h i u 22:30h pogledajte kako će izgledati Žitni trg kada radovi budu okončani.