BEOGRAD – Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković izjavila je da je ostavkom na mesto predsednika Vlade Ramuš Haradinaj odložio pritiske na institucije Kosova u smislu ukidanja taksi, odnosno da je produžio njihovo trajanje.

“To je njegov poslednji i najsnažniji udarac u odbijanju ukidanja taksi i ne vidim ko bi mogao da se u ovom trenutku odluči na njihovu suspenziju, a da pritom ne reskira pod popularnosti”, rekla je Trajković za današnje izdanje lista Danas.

Ona je rekla da je Haradinaj “svojom strategijom borbe protiv protiv ukidanja taksi podigao u ovom trenutku očekivanja biračkog tela i sopstvenu popularnost tako da su umesto rekonstrukcije kosovske vlade u ovom trenutku mnogo izvesniji vanredni parlamentarni izbori”. “S obzirom da je to proces koji traje posebno onaj oko formiranja vlade, najverovatnije da pregovora Beograda i Prištine neće biti do kraja kalendarske godine”, rekla je Trajković.

Ona je navela da su na proleće naredne godine izbori u Srbiji, pa su “sve prilike da ni do kraja juna neće biti ozbiljnijeg pomaka u dijalogu Beograda i Prištine”.

Beta