Sarajevo – CNN je napravio listu najlepših evropskih gradova koje trebate posetiti ukoliko želite izbeći ogromne gužve i probleme s prebukiranim smeštajem koje biste imali u Veneciji, Parizu ili Amsterdamu. Na njihovoj listi najlepših evropskih gradova koji su nepoznati turistima nalazi se i Sarajevo.
CNN piše da je Sarajevo grad koji se obnovlja, grad prepun kulture i istorije te da je često zapostavljen u odnosu na popularna odredišta u susednoj Hrvatskoj.

“U njegovom srcu je Baščaršija, stara četvrt prepuna je štandova sa začinima i kafom. Tu je i fascinantna Gazi Husrev-begova džamija. Prilikom posete Tunelu spasa i Muzeju ratnog detinjstva posetioci imaju priliku učiti o četvorogodišnjoj opsadi Sarajeva tokom proteklog rata. Napuštena bob staza sa Zimskih olimpijskih igara 1984. godine je izuzetno zanimljiva, a obližnji hotel Pino Nature nudi vrhunsku bosansku hranu i divan pogled”, navodi CNN.

Osim Sarajeva, na CNN-ovoj listi najlepših evropskih gradova koji su nepoznati turistima nalazi se i Priština. Glavni grad Kosova je pre 20 godina bio sinonim za rat, no od tada je prošao kroz značajnu transformaciju.

“Etnografski muzej Emin Gjiku i Nacionalni muzej Kosova vredni su istraživanja. Jedinstvena biblioteka Univerziteta u Prištini očarat će ljubitelje arhitekture, a oni koji se žele ohladiti mogu uživati u velikom bazenu smeštenom u parku Germia koji se nalazi severno od grada”, naveli su.

Na ovoj listi nalaze i Oranž u Francuskoj, Norič u Ujedinjenom Kraljevstvu, Arhus u Danskoj, Antverpen u Belgiji, Hag u Holandiji, Malme u Švedskoj, Aberdin u Škotskoj, Bern u Švicarskoj, Vroclav u Poljskoj, Tbilisi u Gruziji, Minsk u Belorusiji, Jerevan u Armeniji, Cluž u Rumuniji, Debrecen u Mađarskoj, Ankaru u Turskoj, Plovdiv u Bugarskoj, Trondhajm u Norveškoj i Torino u Italiji.

Klix/Indeksonline /Foto :Pixabay