BEOGRAD – Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije Mladen Šarčević razgovarao je u Nikoziji sa ministrom obrazovanja i kulture Republike Kipar Kostasom Hampiaurisom o konkretnim mogućnostima unapređenja saradnje između dve države u oblasti obrazovanja, na osnovu Memoranduma o saradnji potpisanog u novembru prošle godine.

Sagovornici su ocenili da dve države imaju tradicionalno dobre i prijateljske odnose i potvrdili spremnost da se dodatno angažuju kako bi se ti odnosi obogatili još uspešnijom saradnjom u sferi obrazovanja, nauke i prosvete. 

Ministri su razmenili informacije o trenutnoj situaciji u resorima koje vode i reformama koje su sprovedene, kao i onima koje su u toku. 

Na osnovu odredbi potpisanog Memoranduma o saradnji, dogovoreno je da se uskoro formiraju ekspertski timovi koji bi definisali strategiju buduće saradnje i odredili prioritetne oblasti i konkretne predloge.

Ministar Šarčević se nakon toga sastao i sa predstavnicima Pedagoškog instituta Kipar i Direktorata za obrazovanje sa kojima je razgovarao o internacionalizaciji visokog obrazovanja, mobilnosti učitelja, nastavnika, učenika, profesora i studenata, kao i o srpskoj dopunskoj školi na Kipru, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Tanjug /Foto :ministarstvoprosvete