BEOGRAD – Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić istakao je uoči početka Svetsko prvenstva u Južnoj Koreji da ima poverenje u svoj tim, bez obzira što će nastupati u podmladjenom sastavu.”Oni su reprezentativci Srbije, predstavljaju budućnost našeg vaterpola i oni će to ostati bez obzira šta uradili na ovom takmičenju. Znamo kakva je Crna Gora, odlična ekipa sa nekoliko vrsnih pojedinaca koji prave razliku poput Ivovića, Janovića i golmana Lazovića. Znamo kako da se postavimo. Imamo dosta debitanata i veći motiv od predstavljanja Srbije na Svetskom prvenstvu nije potreban”, rekao je Savić.

Srbija će u prvom kolu Svetskog prvenstva u Kvandžuu igrati protiv Crne Gore od 8.30 po lokalnom vremenu, odnosno 1.30 po srednjeevopskom.

“Videćemo… Normalno se osećamo, ne razmišljamo o pratećim stvarima. Nismo prvi put favoriti, ali to može da bude za nas rasterećenje, a za njih pritisak. Bitno je da ni jednog trenutka ne pomislimo da je meč gotovo, mora da se igra do kraja. Motivisani smo, kvalitet nije sporan”, rekao je Dušan Mandić

Od 25 susreta Srbija je pobedila u 17, a Crna Gora sedam, dok je jedan susret završen nerešeno.

Beta