BEOGRAD – Poslanici Skupštine Srbije nastavili su danas rad postavljanjem poslaničkih pitanja.

Na dnevnom redu je objedinjena rasprava o Predlogu zаkonа o izmenаmа i dopunаmа Zаkonа o posebnim uslovimа zа reаlizаciju projektа izgrаdnje stаnovа zа pripаdnike snаgа bezbednosti, i Predlogu zаkonа o potvrdjivаnju Sporаzumа izmedju Vlаde Srbije i Vlаde Severne Mаkedonije o uspostаvljаnju zаjedničkih kontrolа nа grаničnom prelаzu zа medjunаrodni drumski sаobrаćаj Preševo – Tаbаnovce.

Izmenama zakona, kako navodi predlagač, urediće se kriterijumi i uslovi za izgradnju stanova za pripadnike Ministarstva odbrane, Vojske Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova, Bezbednosno informacione agencije i Ministarstva pravde, kao i za borce, porodice palih boraca, ratne vojne invalide i mirnodopske vojne invalide.

Sporazumom sa Makedonijom o zajedničkoj kontroli na graničnom prelazu Preševo – Tabanovce potpisan je 12. jula i razmatra se po hitnom postupku, kako bi što pre stupio na snagu.

Na dnevnom redu ove sednice je i Predlog odluke o izboru Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.

Poslanici su juče završili načelnu raspravu o Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o obezbedjenju i izvršenju.

Beta