NOVI PAZAR – Nacionalna akademija za za javnu upravu, lokalna samouprava Novog Pazara i Regionalni centar za profesionalni razvoj u obrazovanju organizuju po drugi put obuku za zaposlene u javnim inspekcijskim službama pod nazivom “Ka efikasnijim inspekcijama”. Učesnici seminara su zaposleni u pomenutim službama iz Tutina, Sjenice, Novog Pazara i Raške.

Cilj obuke je dobra lokalna uprava i podizanje životnog standarda kako Novog Pazara tako i susednih opština i cele Republike Srbije.”Ne možemo praviti dobru upravu i ne možemo imati kvalitetne usluge prema građanima samo jednog grada jer mi smo upućeni jedni na druge i moramo zajednički raditi”, kazao je direktor Regionalnog centra za profesionalni razvoj u obrazovanju Hajrudin Hajrović.

S obzirom na rekonstrukciju kompletne uprave veoma je značajna edukacija svih učesnika obuke koji se bave državnom upravom a istovremeno rade u inspekcijskim službama. “Imajući u vidu da je pre tri godine izašao zakon o inspekcijskom nadzoru koji inspekcijski nadzor uvodi u vode preventivnog delovanja jako je značajno da se ta iskustva razmene među predavačima i učesnicima koko bi što lakše i brže menjali postojeći zakon ukoliko se utvrdi da u nekim delovima on nije primenjiv na terenu”, rekla je akreditovani predavač iz Akademije za javnu upravu Vesna Savić.

Nakon završene obuke učesnici će dobiti sertifikate koji će im služiti kao dokaz o obavljenoj obuci i novim stečenim znanjima u oblasti inspekcijskog rada.