NOVI PAZAR – Više javno tužilaštvo u Užicu odgovorilo je danas radiju Sto plus da još nije okončana istraga protiv policajca Raice Beloice iz Tutina, okrivljenog da je u septembru 2017. godine ubio Fahrudina Skarepa (22).

Postupajući po zahtevu Radija sto plus za slobodan pristup informacijama od javnog značaja, u tužilaštvu su naveli da se protiv Beloice vodi istraga zbog krivičnog dela ubistvo iz člana 113 Krivičnog zakonika za koje je propisana kazna zatvora od pet do 15 godina.

Na pitanje radija zbog čega istraga još nije okončana, iz Višeg tužilaštva nisu odgovorili jer “smatraju da bi to ugrozilo vodjenje postupka i donošenje odluke u vezi sa optuženjem”.

Više tužilaštvo u Užicu predmet ubistva Fahrudina Skarepa zadužilo je u februaru 2018. godine, nakon što je Apelaciono tužilaštvo u Kragujevcu slučaj oduzelo Višem tužilaštvu u Novom Pazaru.

Beloica je osumnjičen da je u noći izmedju 29. i 30. septembra 2017. godine, dok je bio u akciji sprečavanja šverca, u blizini sela Dolovo kraj Tutina, ubio Skarepa.

On se tereti da je pucao na vozilo kojim je upravljao Skarep. Metak je prošao kroz staklo na vozačevim vratima i teško ranio mladića koji je povredama podlegao u novopazarskoj Opštoj bolnici.


Beta