ZLATAR – U Novoj Varoši je sve spremno za početak „Zlatarfesta“ koji će se održati od 25. do 28. jula.

Program ovogodišnjeg Zlatarfesta
Zlatarfest će i ovoga puta objediniti niz tradicionalnih mini-manifestacija, a obeležiće ga i ove godine bogat muzički program. Prve večeri na Trgu vojvode Petra Bojovića nastupiće Karavan RTS – a, sledeću noć goste će zabavljati Dragana Mirković, dok će poslednje noći na veliku binu izaći bend “Arhivska zabava” i Đorđe David.

Početak Zlatarfesta imaće svoju uvertiru, na maloj bini pored Doma kulture Jovan Tomić od 22. do 24. jula, u ponedeljak je u planu nastup nekoliko di-džejeva. Za utorak je planiran nastup “Tamburaškog orkestra Doma kulture”, narodnog orkestra Doma kulture, muzičke grupe “Dk Barexvat”, violiniste Gute Pavlovića i solistkinje Zoarane Iđuški a u sredu 24. jula na binu će izaći bend “Cimet i vanila”.

Pored koncerata, okosnicu “Zlatarfesta”, događaja turističkog karaktera čine manifestacije „Zlatarska regata“, „Zlatne ruke Zlatara“ i „Najbolja zlatarska čorba“ , kao i već tradicionalna svetkovina izvornog narodnog stvaralaštva Sabor pevanja iz vika. Prodajna izložba rukotvorina, starih zanata, pčelinjih i drugih domaćih proizvoda, poznata kao „Zlatne ruke Zlatara“, biće upriličena na nekom od platoa gradskog Trga i posetiocima će biti dostupna tokom sva četiri dana trajanja festivala

Za sve ljubitelje sporta biće organizovano mnoštvo zanimljivih događaja, sastavni deo “Sportskog dana” Zlatafesta je Кup Zlatara u obaranju ruke.

Višednevnu manifestaciju ispuniće i brojna dešavanja za najmlađe pa će tako mališani uživati u predstavama, kreativnim radionicama i druženju sa dečjim piscima.

„Zlatarfest“ će, inače, svečano biti otvoren obraćanjem direktora Turističke organizacije “Zlatar” Branka Pucarevića i predsednika opštine Radosava Vasiljevića, u četvrtak, 25. jula, u 21 sat na glavnoj pozornici na Trgu vojvode Petra Bojovića.


PP Media