NOVI SAD – Jutros je u Novom Sadu završen 19. Egzit (Exit) i organizatori su ;saopštili da je taj četvorodnevni muzički festival ;dostigao svoj “istorijski maksimum” po mnogim parametrima.

Rekord dnevne posete je oboren već prve noći, u četvrtak, 4. jula, kada je kroz kapije na Petrovaradinskoj tvrdjavi prošlo 56.000 od ukupno oko 200.000 posetilaca kraj 40 bina i u “zonama”.

Program na glavnoj bini je obeležio koncert jednog od najvećih svetskih bendova, “Kjura” (The Cure) koji je publika u Srbiji čekala čak četiri decenije.

Kako su naveli organizatori, elektronska bina “Dens arena” je imala najsavremeniju opremu, a “produkcija je sadržala i staro vinčansko pismo”.

U “Dens areni”, jednoj od najpopularnijih Egzitovih bina, ove godine su nastupile vodeće zvezde svetske elektronske scene, medju kojima Karl Koks (Carl Cox), Maceo Pleks (Plex), kao i Solomun, Ameli Lens i Tale of Us.

Ameli Lens je zatvorila ovogodišnji Egzit na samom kraju pustivši pesmu “Firestarter”, u čast umrlog pevača grupe Prodidži (Prodigy) Kita Flinta (Keith) što je izazvalo oduševljenje publike kao “jedan od najboljih prizora zatvaranja Egzita”.

Egzit koji će iduće godine proslaviti svoju 20. godišnjicu, ove godine je trajao od 4. do 7. jula.


Beta