PODGORICA – Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije poručio je danas da se na Sinjajevini ne sme uspostaviti vojni poligon jer bi to zatrovalo i uništilo tu svetu planinu kao i da vlast planira da je da u ruke naslednicima naci-fašizma.

On je na Sinjajevini potpisao peticiju kojom se traži da ta planina bude proglašena za park prirode i da se odustane od uspostavljanja vojnog poligona na njoj, saopšteno je iz NVO “Sačuvajmo Sinjajevinu”.

Kako dodaje, današnja vlast hoće da oskrnavi ovu svetu planinu.

“Kosovo i Metohija su zatrovani uranijumom, a vlast hoće isto da uradi Sinjajevini, da zatruju zemlju i vodu. Hoće da je daju u ruke okupatorima, naslednicima naci-fašizma”, rekao je Amfilohije.

Kako navodi, oni hoće Sinjajevinu da pretvore u “poligon za zločine”.

“Zar zbog toga postoji vlast u Crnoj Gori? Narode, imate blagoslov da branite ovu planinu, da se ne skrnavi i da ne krenu odavde novi zločini kao što kreću od Bonstila. Nadam se u Boga da će ovi naši što su na vlasti da shvate da to nije čast i dostojanstvo Crne Gore. Besčašće je da se dozvoli da se ovde uspostavi vojni poligon. Na ovom mestu mora da se kaže istina Božija”, poručio je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije.

Crnogorska Vlada planira da na delu planine Sinjajevine bude vojni poligon za vojne vežbe, a, kako je Crna Gora članica NATO-a, to bi podrazumevalo i da njihovi vojnici mogu da vežbaju na toj planini. Tome se oštro protive pojedini gradjani koji su osnovali NVO i koji sakupljaju potpise da se sačuva Sinjajevina.

Beta