BEOGRAD – Sudjenje Milutinu Jeličiću Jutki, bivšem predsedniku opštine Brus, zbog polnog uznemiravanja Marije Lukić, biće nastavljeno danas u Osnovnom sudu u Kruševcu.

Današnji Blic podseća da će to biti prvo ročište od kada je proces zbog različitih nepravilnosti izmešten iz bruskog suda i prebačen u sud u Kruševcu.

Relativno brzo zakazivanje ročišta iznenadilo je Jeličićevu žrtvu Mariju Lukić, piše dalje Blic.

Ona je izjavila za taj list da strahuje od eventualnog odlaganjai prolongiranja sudjenja, ali da joj nadu daje to što je prvo ročište zakazano u kratkom roku, što u Brusu nije bio slučaj, već se na prvo sudjenje čekalo oko godinu dana.

“Očekujem da će se ročišta održavati u razumnim vremenskum razmacima. Pošto se do sada odugovlačilo na najrazličitije načine, očekujem da sada sve ide dosta brže i da sudjenja budu svakog meseca. Nadam se da će presuda biti do kraja godine”, kaže Marija Lukić.

Odluku o premeštanju slučaja iz Brusa u Kruševac doneo je Vrhovni kasacioni sud jer je ocenio da je u Brusu došlo do podele odredjenog broja gradjana na one koji podržavaju okrivljenog i one koji podržavaju oštećenu, da su se gradjani okupljali ispred zgrade suda i da je medju njima moglo da dodje do fizičkog obračuna.

Beta