ZVORNIK – Zvorničanin Siniša Čuturić uhapšen je na osnovu međunarodne poternice koja je za njim raspisana zbog sumnje da je bio deo velike kriminalne grupe koja je osumnjičena da je prokrijumčarila kokain vredan 18 miliona evra.

Portparol Policijske uprave Zvornik Miljan Bobar rekao je, navodeći samo inicijale osumnjičenog, da je proverama utvrđeno da je za njim međunarodnu potjernicu raspisao Interpol Zagreb, prenosi RTRS.

“Posle hapšenja osumnjičeni je predat u nadležnost Suda BiH”, dodao je Bobar.

Prema nezvaničnim informacijama, Siniša je brat Nevenke Čuturić, koja je u julu uhapšena sa još jednom osobom. Oni su tada privedeni zbog sumnje da su prenosili novac za međunarodnu kriminalnu grupu na čijem je čelu Majkl Doković (60), koji se tereti za šverc 600 kilograma kokaina vrednog 18 miliona evra iz Urugvaja u Švajcarsku.

Nevenka Čuturić je uhapšena 13. jula, a dva dana nakon toga određen joj je pritvor. Tada je raspisana i poternica za njenim bratom.

O kriminalnim aktivnostima ovog klana istrage se vode u nekoliko zemalja, između ostalog u Švajcarskoj, Češkoj, Hrvatskoj, Hongkongu i Srbiji.