NOVI SAD – Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da Vlada Srbije odlučuje koje sportove i klubove će finansirati, ali da njoj nije problem da uvek posluša savet predsednika Aleksandra Vučića, koji je, ističe, odlično upoznat sa situacijom u zemlji.

Brnabić je to rekla odgovarajući na pitanje novinara u Novom Sadu ko donosi odluke u državi, nakon što je Vučić predložio, a vlada prihvatila da država finansijski pomogne rad vaterpolo klubova.

“Vlada donosi odluke koje klubove i sportove ćemo finansirati, a nikakav problem mi nije da uvek poslušam savet predsednika Vučića, jer je čovek koji je odlično upoznat sa situacijom u Srbiji. To je dokazao i kao premijer i mislim da bih bila veoma neodgovorna i neozbiljna kad ga ne bih poslušala u vezi sa bilo čim”, rekla je Brnabić.

Ona je podsetila da je postignut dogovor da Vlada Srbije podrži ukupno 29 vaterpolo klubova, muških i ženskih, jer je vaterpolo jedan od najtrofejnijih sportova u Srbiji.

“Podržaćemo vaterpolo klubove, sa posebnim akcentom na one koji igraju regionalne lige i evropska i druga prvenstva”, istakla je Brnabić.

Na jučerašnjem sastanku predsednika Vaterpolo saveza Viktora Jelenića i predsednika Srbije Aleksandra Vučića dogovoreno je da država prvi put u istoriji finansijski pomogne rad srpskih vaterpolo klubova.

Kako je juče navedeno na sajtu Saveza, Vučić je posle sastanka sa predsednikom VŠ, na osnovu višedecenijskih vrhunskih rezultata vaterpolo reprezentacije i klubova, predložio, a Vlada Srbije prihvatila da finansijski pomogne rad srpskih klubova.

Tanjug