BEOGRAD – Carinici su na ulaznoj strani graničnog prelaza Horgoš, zaplenili 47.000 neprijavljenih evra sakrivenih u servisnoj knjižici koja je pronadjena u prtljažniku automobila, saopštila je danas Uprava carina.Prekršaj je, kako se navodi, otkriven pre dva dana kada je na red za kontrolu stigao “mercedes benc” nemačkih registarskih oznaka kojim je iz Nemačke, gde živi, ka južnoj srpskoj pokrajini putovao 58-godišnji vozač albanske nacionalnosti u društvu dve godine mladjeg brata.

Na pitanje carinskih službenika koliko novca nose sa sobom, “vozač, koji se navodno bavi prodajom automobila, i suvozač, gradjevinski radnik iz Kosovske Mitrovice, odgovorili su da imaju nešto manje od 10.000 po osobi”.

“Pregledom automobila carinici su uočili torbicu za dokumentaciju vozila na neuobičajenom mestu, u gepeku, medju prtljagom putnika, i medju listovima servisne knjižice pronašli oko 50.000 evra”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je i u rancu, koji se nalazio u prtljažniku, otkriveno još 10.000 evra upakovanih u plastičnu fasciklu sa dokumentacijom vozača.

“Nakon što su pronašli neprijavljeni novac u automobilu, carinici su pregledali i putnike, i tom prilikom u džepovima pantalona vozača pronašli 4.000 evra, dok je suvozač kod sebe imao 3.000” evra, navodi se u saopštenju.

Putnicima je vraćeno po 10.000 evra, koliko je dozvoljeno da se prenese preko granice bez prijavljivanja, dok je preostalih 47.000 zadržano do okončanja postupka protiv vozača.

Beta