NIKŠIĆ – Braća Radovan i Petar Mujović, Aleksandar Đurđevac i Milena Kankaraš uhapšeni su juče u Nikšiću zbog sumnje da su pripadnici organizovane kriminalne grupe koja se bavila švercom droge i iznudama. Svi uhapšeni su poslednjih meseci po nalogu SDT-a bili pod prismotrom policije zbog distribucije narkotika, piše Dan.

Nikšićka policija, u saradnji sa Specijalnim policijskim timom, izvela je juče akciju koja je okončana oko 19 sati, kada su se njihova vozila pod rotacijom uputila u pravcu zgrade Specijalnog tužilaštva u Podgorici.

Poznato je da su braća Mujović već duže vremena bliski “kavačkom klanu” iz Kotora, a na nikšićkim ulicama bil i su prepoznatljivi po luksuznom automobilu “porše”, koji vredi preko 100.000 eura.

Radovan Mujović je odranije poznat bezbednosnim organima i označen je kao bezbednosno interesantno lice. Hapšen je i krivično gonjen više puta, a prema aktima tužilaštva, našao se na spisku za ubistva kriminalnih organizacija koje su, prema spisima tužilaštva, formirali Kotoranin Igor Vukotić, Nikšićanin Ranko Radulović i albanski državljanin Erogen Brajović.

On je hapšen početkom ove godine zbog ilegalnog posedovanja oružja, a ranije i zbog pretnji sugrađaninu Zoranu Kruškonji (37), koji se s njim bio u istražnom zatvoru.

Mujović i Aleksandar Đurđevac uhapšeni su u januaru ove godine prilikom racije u jednom nikšićkom lokalu. Tada je iz Uprave policije saopšteno da su u ugostiteljskom objektu u Nikšiću pronašli odbačeni pištolj marke “CZ para” kal. 9mm sa okvirom u kojem se nalazilo osam metaka.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here