BEOGRAD – Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić danas je u Beogradu informisao ambasadore Srbije o situaciji na Kosovu, kao i o jednostranim aktima Prištine koji su doveli do prekida dijaloga i razgovora, ali i do blokade Briselskog procesa i dolaženja do kompromisnog rešenja.On je sa ambasadorkom Misije Srbije u Unesku Tamarom Rastovac Siamašvili, ambasadorkom u Češkoj Verom Mavrić i ambasadorom u Iranu Draganom Todorovićem tokom odvojenih sastanaka ponovio spoljnopolitičke prioritete i naložio im pojačano angažovanje u skladu sa nacionalnim interesima Srbije, piše u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Ambasadori su pored informacija o stanju u državama u kojima su predstavnici, Dačića informisali i o pojačanim aktivnostima u cilju jačanja pozicije Srbije na multilateralnom planu. ;Oni su naveli da su aktivnosti na tom planu posebno važne u predstojećem periodu kada Priština aplicira za članstvo u brojnim medjunarodnim organizacijama.

Dačić je ambasadorima preneo razgovore s najvišim zvaničnicima drugih zemalja koje je imao u proteklom periodu, navodi se u saopštenju.

Beta