BEOGRAD – Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Djordjević, preduzeo je hitne mere kako bi Vlada Srbije pomogla Vukici Milosavljević sa planine Rogozna, nakon što joj je grom ubio dve krave i bika, kao jedine izvore prihoda, saopštilo je danas to ministarstvo.

Djordjević je naložio da službe u okviru sistema socijalne zaštite po hitnom postupku preduzmu sve mere u okviru svoje nadležnosti kako bi Vukica Milosavljević dobila finansijsku pomoć, ali i ostvarila ostala prava iz oblasti socijalne zaštite.

“Svi gradjani Srbije moraju da znaju da država brine o njima. Vukica nije sama, pomoći ćemo joj. Radnici Centra za socijalni rad dobili su nalog da je već danas posete i ulože maksimalne napore kako bismo joj u što kraćem roku pomogli”, rekao je Djordjević.

Dodao je da je tim povodom kontaktirao i ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislava Nedimovića, kako bi i on u okviru svojih mogućnosti pomogao da se obezbede bolji uslovi za život gospodje Milosavljević.

Beta