BEOGRAD – Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić izjavio je danas će sve odluke vezene za izbore na Kosovu, Srpska lista donositi u konsultaciji sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i pozvao Srbe da budu spremni da na njih izadju, navodeći da treba da budu monolitno okupljeni oko Srpske liste.

“To nisu izbori na kojima se odlučuje izmedju više stranaka, kao klasično u centralnoj Srbiji gde možemo da se delimo na hiljadu i jedan način, ovde prema Albancima moramo da budemo monolitni, da se okupimo oko Srpske liste. Naravno, imaćemo ovih dana razgovore i ovde u Beogradu sa predsednikom i kao i uvek do sada zajednički ćemo o svemu odlučivati”, rekao je Djurić za Radio televiziju Srbije.

On je naveo da je Srpska lista “strahovito značajan instrument” države Srbije i Beograda na ostvarivanje srpskih interesa na Kosovu.

Prema njegovim rečima, Priština bi želela da Srbi izadju u više kolona na kosovske izbore.

Na pitanje o predstojećoj sednici Glavnog odbora Srpske napredne stranke, on je rekao da će se analizirati rad njenih članova.

“Razgovaraćemo i kako da odgovorimo na izazove onih koji su prokockali poverenje gradjana, u periodu do 2012, a sada suočeni sa time i da su u borbi za cenzus pokušavaju da na neki način kompromituju demokratske institucije jer se plaše suda gradjana na izborima”, rekao je Djurić.

Beta