BEOGRAD – Član Gradskog veća grada Beograda i funkcioner Pokreta socijalista Fadilj Eminović najoštrije je osudio vandalizam koji su Marko Bastać i njihove pristalice priredile Beograđanima na dan otvaranja renoviranog Trga republike.

“Nakon mnogobrojnih blokada radova, nakon maltretiranja radnika, onesposobljavanja mehanizacije i čupanja saobraćajnih znakova, Đilasovi huligani predvođeni Markom Bastaćem, ponovo su pokušali da blokiraju renovirani Trg republike i zabrane Beograđanima da vide svoj sređeni trg i da se provozaju novim električnim busevima”, naveo je Eminović u saopštenju.

On je ukazao da Đilas kao bivši gradonačelnik Beograda nije uspeo da zameni ni jedan pločnik na Trgu republike, ali zato, kkao kaže, preko svojih huligana brani i lomi sve što je sadašnja gradska vlast sagradila uz veliku podršku predsednika Vučića.

“Zaista ne znam da li je bednije i više poražavajuće to što jedan bivši gradonačelnik toliko prezire razvoj svog grada ili to što su njegove pristalice u maniru najgorih prostaka vređale građane i novinare koji su imali želju da vide rekonstruisani trg koji je ponos čitavog Beograda i Srbije”, rekao je Eminović.

On je istakao da je Đilas, još jednom, svu svoju mržnju koju oseća i prema Vučiću i prema Beogradu iskalio na građane.

“On neće biti upamćen kao graditelj Beograda, jer ništa nije uspeo da sagradi za Beograđane, osim kuće Velikog brata za svoj biznis, ali će svakako biti upamćen kao čovek koji se trudio da unazadi Beograd i da ne dozvoli da se gradi i razvija. Prvi i jedini bivši gradonačelnik koji je iskreno mrzeo svoj grad”, poručio je Eminović.

Tanjug