NJUJORK – Žene koje su bile žrtve američkog milijardera optuženog za pedofiliju i dečju prostituciju, Džefrija Epstajna danas su u sudnici izjavile da su tužne i besne zbog njegovog samoubistva u njujorškom zatvoru navodeći da im je time uskraćena šansa za pravdu.

“On je kukavica. Pravda u ovom slučaju nije zadovoljena”, rekla je Kortni Vajld koja kaže da ju je Epstin seksualno zlostavljao na Floridi kada je imala 14 godina.

Ročište je sazvao sudija okružnog suda Ričard Bermen koji je predsedavao slučajem nakon sto su tužioci optužili Epstina za seksualnu trgovinu maloletnicama, prenosi AP.

Saslušanje je održano iako se prema uobičajenoj proceduri slučaj zatvara posle smrti optuženog. Međutim, sudija je Epstajnovim žrtvama pružio neuobičajenu priliku da se njihov glas čuje u sudu i posle njegovog samoubistva 10. avgusta.

Žene su rekle da su preživele i da se nadaju da će njihov javni istup ohrabriti i druge žrtve da se oporave.

Epstajn, koji je uhapšen 6. jula, izjasnio se da nije kriv za optužbe za trgovinu ljudima u koju su bile uključene desetine maloletnih devojaka od 14 godina, u periodu od 2002. do 2005. godine.

Prethodno je priznao podvođenje maloletnika 2008. i proveo 18 meseci u zatvoru pošto je pristao na sporazum o priznanju krivice.

Tanjug

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here