NOVI PAZAR – Ekipa Novog Pazara je na prvom gostovanju ove sezone uspela da osvoji bod i tako se pozicionira na šestoj poziciji Prve lige Srbije.

Rano vodstvo FK Sinđelić (Zhang Yue 5’) poravnao je Anes Hot u 61. minutu igre i tim golom postavio konačan rezultat utakmice (1:1).

Novi Pazar će u drugom kolu ugostiti ekipu Zlatibora iz Čajetine. Tim iz Čajetine je prošlu sezonu u Prvoj ligi Srbije završio na šetoj poziciji na tabeli.

Prvu utakmicu ove sezone FK Zlatibor odigrao je kao domaćin protiv FK Grafičar iz Beograda. Utakmica je završena bez pogodaka (0:0).

Zlatibor i Novi Pazar su prošle sezone, u međusobnim duelima, slavili kao domaćini. Na Gradskom stadionu u Novom Pazaru slavio je domaćin golom Milić Aleksandra u 82. minutu(1:0), dok je na stadionu Švajcarija na Zlatiboru dvostruki strelac bio Vidić Dejan u 63. i 74. minutu (2:0).

Utakmica 2. kola Prve lige Srbije između FK Novi Pazar i FK Zlatibor zakazana je za subotu, 10.08.2019. godine, u 17:30 časova na Gradskom stadionu u Novom Pazaru.