BEOGRAD – Francuska humanitarna organizacija “Solidarnost za Kosovo” organizovala je i ove godine letovanje na moru za 43 dece sa Kosova i Metohije, koja ranije nisu bila na moru, saopšteno je danas iz te organizacije.

U saopštenju se navodi da su deca iz Gračanice, Parteša, Budrige, Cernice, Dobrotina, Vidanja i Prilužja stigla u Tivat u subotu 3. avgusta.

Program će trajati sedam dana i obuhvatiće ekskurziju do Njegoševog mauzoleja na Lovćenu, posetu manastira Ostrog kao i vožnju brodićem u Boki kotorskoj.

Predsednik organizacije “Solidarnost za Kosovo” Arno Gujon kazao je da je ova godina bila burna na Kosovu i da je zbog toga ;odmor ;”daleko od posebno teške svakodnevice, više nego potreban deci”.

“Ovde će mališani prvi put u životu uživati u raspustu na mirnom mestu i osećati se slobodno i bezbedno. Od prošlog septembra, kada su mi kosovske vlasti zabranile ulazak na Kosovo, nisam imao priliku da vidim decu iz enklava. Osećam se neverovatno srećnim i ispunjenim ovde sa njima”, dodao je on.

Projekat se od 2012. realizuje u saradnji sa raško-prizrenskom Eparhijom koja je odabrala mališane po socialnim kriterijumima.

Beta