NOVI PAZAR – Među brojnim javnim ličnostima iz Novog Pazara i regiona koji će trčati na Novopazarskom polumaratonu podršku ovom sportskom događaju svojim učešćem daje i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

Novopazarski polumaraton, događaj za pamćenje, višestruko važan ne samo za sportiste već i za rekreativce, omladinu i sve koji afirmišu zdrav stil života i zdrav duh, odžava se 8. septembra. Organizatori kažu da je sve spremno, da se već sada prijavilo oko 300 kandidata, da su prijave još uvijek u toku, te da su pripremljene i atraktivne nagrade za najbolje učesnike. S obzirom da će učesnici obići različite dijelove grada, ova nesvakidašnji događaj je ujedno i promocija Novog Pazara i svih njegovih ljepota. Do sada se prijavilo preko 300 osoba. Učesnik ove atraktivne trke koja je prvi put na ovaj način organizovana u Novom Pazaru je i prvi čovjek grada.

” Upravo na ovaj način želim da podržim prvi Novopazarski polumaraton. Prijavljujem se za trku zadovoljstva od pet kilometara. Pozivam sve ljubitelje sporta, sve rekreativce i one koji trče da uzmu učešće, da se prijave na prvi Pazarski polumaraton, da na ovaj način podržimo sport, rekreaciju i zdrav način života. Ovo je prvi put da se održava ovakav događaj u gradu i želimo da na ovaj način da promovišemo naš grad” , rekao je gradonačelnik Novog Pazara, Nihat Biševac.

Organizatori su mislili na sve. Učesnici će krenuti od zgrade Gradske uprave od 10 časova. Toga dana staza polumartona će imati svoju signalizaciju, saobraćaj će biti prilagođen maratonu, kola hitne pomoći će preventivno biti u blizini, ali je organizovano sve što je neophodno da se održi ovaj važan sportski događaj.

” Očekujemo i apelujemo da se svi iz Novog Pazara, okruženja, ali i iz zemlje i regiona prijave. Želja nam je da predstavimo grad Novi Pazar kao tradicionalno dobrog domaćina. Želimo da prikažemo naše gostoprimstvo i sve one tradicionalne i historijske vrijednosti koje ima naš grad “, kaže direktor Sportskog saveza, Emir Mehmedović.

” Ono što želim da istaknem jeste da sa zvaničnim prijavama završavamo u ponedjeljak. Nakon tog termina takmičari će moći i dalje da se prijavljuju, ali neće dobiti personalizovane brojeve”, kaže zamjenik direktora “Polumaratona”, Eldin Hujević.