NOVI PAZAR – Internacionalni IBF prvak u boksu Šerif Gurdijeljac rekao je danas da je spreman za predstojeću odbranu titule u superpero kategoriji protiv Bruna Tarima Vifuavivilija i da će u Novom Pazaru sigurno pobediti rivala iz Tanzanije.

“Završio sam deo priprema u Berlinu i tvrdim da nikad nisam bio spremniji. Odlično sam radio s nemačkim stručnjakom Mišelom Trabantom, bilo je puno novina. Drago mi je što je protivnik pun optimizma, to obećava dobru borbu. Pobediću ga u njegovom najboljem izdanju. To će mi doneti veliki napredak na svetskim listama”, rekao je Gurdijeljac.

Novopazarac ima učinak od 20 pobeda, od toga sedam nokautom, uz četiri poraza, ali je slavio na poslednjih 13 mečeva.

S druge strane, bokser iz Tanzanije, koji živi u Australiji, ostvario je 23 pobede, od čega pet nokautom, dva poraza i nerešeno. On je zvanični IBF prvak Pan Pacifika u superpero kategoriji.

Revija u Novom Pazaru zakazana je za subotu od 18.30, a poslednji, deveti meč u dvorani Pendik između Gurdijeljca i Vifuavivilija trebalo bi da počne oko 22.00.

Bokserski promoter Almin Kuč ocenio je da je Gurdijeljac maksimalno fokusiran i da je spreman da pruži maksimum.

“To bi trebalo da bude dovoljno za pobedu. Što se tiče priprema, svaki trener ima sistem, a kod Trabanta je to višednevni sparing sa manje rundi. On je škola pokojnog Frica Zdunjeka i to je doprinelo da Gurdijeljac zadrži svežinu za meč”, zaključio je Kuč.

Zvanično merenje predviđeno je za sutra od 18.00 u Sportskom centru Benks.

Beta